Wie zijn wij

Wij zijn Kenny Govers en Julene Wuyts.

 

Ik, Julene, ben zelf beginnen rijden toen ik 8 jaar was. Dit omdat ik van mijn grootmoeder in de Filipijnen een pony had gekregen en ermee wilde leren rijden. Samen met een vriendin zijn we lessen gaan volgen op de Rawhide Ranch in Herentals.

In die tijd werd er nog zowel dressuur als western gereden. Ik richtte mij op de dressuur die toen nog werd gegeven door de inmiddels befaamde reiningkampioene Ann Poels.

Met het manegepaardje Abiran (afb.1) had ik een hechte band gekregen en mijn ouders besloten hem voor mij te kopen. Met deze halfarabier heb ik heel wat trofeëen bij elkaar geraapt, maar Abiran had de kwaliteiten niet om het te maken in de hogere dressuur. Daarom besloot mijn vader om een talentvol dressuurpaard aan te schaffen in Duitsland, deze Westfaler hebben we Noriyal (afb.2) gedoopt.

Door de omschakeling van dressuur naar reining bij Rawhide Ranch zijn onze wegen gescheiden en ben ik met Noriyal bij verschillende lesgevers gaan rijden.

Ik heb met hem mijn opleiding manegehouder voltooid waardoor we ook veel hebben bijgeleerd over de springsport. Ik ben er steeds van overtuigd geweest dat een goede ruiter verschillende disciplines moet beheersen, uit alle takken kan je iets gebruiken dat je kan helpen in je eigen discipline.

Met hard werken en veel doorzettingsvermogen heb ik de eer gehad om met Noriyal in de Prix St. Georges te starten.

Via contacten heb ik Fidelio's Grandson leren kennen, of afgekort Fino. Bij het zadelmak maken van dit paard merkte ik zijn kwaliteiten op waardoor ik hem als opvolger voor Noriyal heb ingezet. Momenteel zijn we belangrijke wedstrijdervaring aan het opdoen die ik een tijdje terug heb moeten missen bij de geboortes van onze dochters Caress en Sienna (afb.3).

 

Overal waar ik ging, gingen mijn paarden mee.

Reeds jarenlang waren we op zoek naar een huis met wat grond om mijn paarden te houden. In 2010 viel ons oog op een hoeve in de Doornboomstraat in Geel. We waren ervan overtuigd dat dit ideaal was voor ons. Mits wat opfrissing konden we hier onze droom waarmaken.

Ik had alle plaats en faciliteit om me bezig te houden met de paarden en Kenny kon als zelfstandig verzekeringsmakelaar zijn eigen kantoor beginnen.

 

Met wat hulp van onze vrienden en familie is Victory Stables uitgegroeid tot een gezellige pensionstal die zijn populariteit in de regio Geel reeds heeft verdiend. Dit mede door de jarenlange ervaring in de paardenwereld waardoor zowel ruiter als paard de betere begeleiding krijgen; alsook door de correcte klantenrelaties waar wij zo naar streven.